Helpt leerlingen van groep 8 en hun ouders bij het kiezen van een nieuwe school

Schoolkeuzemarkten

In samenwerking met Beekhuizen Bindt organiseer ik drie schoolkeuzemarkten: in Rotterdam Delfshaven, Schiedam en Vlaardingen. De uitvoering van de markten is op 21 november 2019 (Vlaardingen), 2 december 2019 (Schiedam) en 14 januari 2020 (Rotterdam Delfshaven).

De markt in Delfshaven bestaat al jaren. Deze markt is bestemd voor leerlingen van basisscholen uit Delfshaven en enkele scholen uit de aangrenzende wijken. In 2016 hebben wij op verzoek van de VO scholen uit de regio Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Maasland de pilot van de schoolkeuzemarkt in Schiedam georganiseerd. Deze pilot was zeer succesvol en krijgt daarom dit jaar een vervolg. In navolging van Schiedam is ook Vlaardingen aangehaakt: deze markt wordt in 2017 voor het eerst georganiseerd en is bestemd voor de groep 8 leerlingen van basisscholen in Vlaardingen, Maassluis en Maasland. Hiermee wordt de hele regio gedekt.

Over de schoolkeuzemarkt

Op de Schoolkeuzemarkt kunnen leerlingen van groep acht en hun ouders zich oriënteren op de verschillende scholen voor voortgezet onderwijs. Op de markten in Schiedam staan bijna alle VO scholen uit de regio Schiedam, Vlaardingen Maassluis en Maasland, aangevuld met enkele vakscholen uit Rotterdam. In totaal zijn dat ongeveer 19 scholen. In Rotterdam Delfshaven staan in totaal rond de 25 scholen voor voortgezet onderwijs, de meesten uit Rotterdam, en enkelen uit Schiedam.

De leerlingen bezoeken overdag de markt volgens rooster. De ouders worden zo veel mogelijk gestimuleerd om mee te komen. Voor ouders die overdag niet mee kunnen komen en voor ouders die nog een keer terug willen komen, is er ook een avondopenstelling. Bij de avondopening worden in Schiedam en Vlaardingen algemene voorlichtingen gegeven over het voortgezet onderwijs.

Het uitgangspunt van de markt is om leerlingen én hun ouders de gelegenheid te bieden om zich, bij voorkeur samen, te oriënteren op het voortgezet onderwijs. Dat gebeurt tijdens de markt door persoonlijk contact met de scholen en door aanvullende informatie op papier om thuis nog eens na te lezen. De markt wordt door scholen, kinderen en ouders ervaren als een waardevolle aanvulling op de informatievoorziening rondom schoolkeuze.

De informatie van alle schoolkeuzemarkten staat gebundeld op onze website: www.schoolkeuzemarkt.nl.

Bekijk onderstaand filmpje voor een verslag van de schoolkeuzemarkt Schiedam.

 

*

Contact

Wilt u nader kennis maken? Vul onderstaand formuliertje in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

facebook linkedin